Baross

A kollégiumban gyűjtött anyagok: használt sütőolaj, alumínium italosdoboz, szárazelem, műanyag (PET, fólia és kupak), papír.

Olajgyűjtés: szintenként a konyhában található gyűjtőedényekben történik. Kérünk ügyelj arra, hogy forró olaj ne kerüljön a gyűjtőbe - várd meg míg lehűl, mielőtt beleöntenéd! (javasolt algoritmus: sütés - táplálkozás, közben az olaj hűl - olaj elhelyezés).

Alu italosdobozok: a gyűjtés szintenként lehetséges az oldalsó lépcsőházakban található gyűjtőkben. Kérünk, csak alu italosdobozt helyezz a gyűjtőbe, és taposd/préseld laposra hogy minél több férjen bele!

Műanyag pillepalackjaidat két féle módon is gyűjtheted szelektíven. A bejárat melletti automatánál Thermpress palackzsugorítóval csökkentheted méretét (ebbe csak elöblített, fólia nélküli normálszájú palackot tegyél). Zsugorítás után kérünk, a mellette lévő gyűjtőbe helyezd! A kupakot külön tedd a megfelelő helyre!

A Cappys méretű palackokat és egyéb műanyagokat az alagsorban található műanyaggyűjtőbe teheted. Ebbe a sárga színű kontérbe kérünk, csak az alábbi anyagokat helyezd:

  • Összelapított PET palack
  • Műanyagkupak
  • Szennyezésmentes (nem csokis, nem olajos) műanyagzacskók és fóliák
  • Elöblített tejfölös/joghurtos műanyag poharak

Szelektív papírgyűjtésre ugyanitt, az alagsorban kihelyezett papírkukáknál van lehetőséged. Kérünk, ügyelj rá, hogy csak tiszta papír kerüljön bele! Az olajos, zsíros papírok, pl. a pizzásdobozok a kevert hulladékba valók!

Szárazelem gyűjtés: a szárazelemek különösen veszélyes hulladékok. A kollégiumban a portánál van lehetőséged elhelyezni a lemerült elemeidet - de környezeti és anyagi szempontból is javasoljuk, használj inkább tölthető akkukat!