Martos

VBK Zöld Kör

A kollégiumban gyűjtött anyagok: használt sütőolaj, alumínium italosdoboz, szárazelem, műanyagok, papír.

Olajgyűjtés: szintenként a konyhában található gyűjtőedényekben történik. Kérünk, ügyelj arra, hogy forró olaj ne kerüljön a gyűjtőbe. Várd meg míg lehűl, mielőtt beleöntenéd! (Javasolt algoritmus: sütés - táplálkozás, közben az olaj hűl - olaj elhelyezés).

Alu italosdobozok: a gyűjtés szintenként megoldott a konyhákban található gyűjtőkben. Kérünk, csak alu italosdobozt helyezz a gyűjtőbe, és taposd laposra, hogy minél több férjen bele!

Műanyaggyűjtés: az udvaron (a bejárattal szemben lévő kis folyosón lehet bejutni) kihelyezett 1,1 m3-es sárga színű kontérbe kérünk, csak az alábbi anyagokat helyezd:

  • Összelapított PET palack
  • Műanyagkupak
  • Szennyezésmentes (nem csokis, nem olajos) műanyagzacskók és fóliák
  • Elöblített tejfölös, joghurtos műanyag poharak

A papírgyűjtés szintén itt lehetséges. Kérünk, ügyelj arra, hogy a kék színű konténerbe csak tiszta papír kerülhet! Az olajos, zsíros papírok, pl. a pizzásdobozok a kevert hulladékba valók!

Szárazelem gyűjtés: a szárazelemek különösen veszélyes hulladékok. A kollégiumban a portánál van lehetőséged elhelyezni a lemerült elemeidet - de környezeti és anyagi szempontból is javasoljuk, használj inkább tölthető akkukat!

Felhívjuk figyelmed, hogy a kollégium udvarán kerékpártároló üzemel. Ha nem lenne bicajod, a koliban van lehetőséged bringát bérelni kedvező áron és feltételekkel (info: Benedek András, bbandi2 [kukac] gmail.com).